de Tuinen

de Tuinen

Afmeting van de tuinen

De tuinnummers lopen van 1 t/m 78, maar de nummers 9 t/m 17 ontbreken. Dit komt omdat de tuin eerder groter was, het deel van de ontbrekende nummers behoort nu bij de dierenweide van Reinaerde. De meeste van de tuinen zijn ongeveer 100 m² groot, een klein aantal is ongeveer 50 m² groot. Van de tuinen van 100 m² is een deel weer opgedeeld in twee of drie kleinere tuinen. Als je begint krijg je een tuin van 50 m². Bevalt het en wil je meer dan kun je later uitbreiden naar 100 m² als er ruimte is en er geen belangstellenden meer op de wachtlijst staan. Eventueel kun je ook samen met iemand een tuin huren.

Belangstelling?

Als je belangstelling hebt om ook te gaan tuinieren bij Eigen Oogst, kun je op onze wachtlijst worden geplaatst, of als er nog plek is (zie hieronder bij de plattegrond) dan kun je morgen al beginnen. Wil je graag eerst een keer komen kijken? Dat kan ook, maak daarvoor een afspraak met iemand van de tuincommissie. Je kunt ook langskomen en als er iemand op de tuin is, even vragen of je mag rondkijken.

Voor informatie stuur je een email aan het bestuur. Om je aan te melden voor de wachtlijst stuur je een email aan ‘aanmelden’.

Wat kost het?

Tijd! Tuinieren kost vooral tijd, veel tijd, heb je dat niet of heb je dat er niet voor over, kun je er misschien beter niet aan beginnen. Heb je wel tijd, dan is het heel gezond: veel buiten, beweging, en natuurlijk eigen onbespoten groente en fruit! Heerlijk!

De jaarlijkse kosten voor een tuin zijn bij Eigen Oogst te overzien:

  1. contributie:  € 15 per jaar
  2. huur tuin per 100 m²:  € 25 per jaar

De eenmalige kosten bij aanvang van het tuinieren zijn:

  1. borgsom tuin:  € 22,50 –  krijg je terug als je de tuin opgeruimd achterlaat als je stopt
  2. sleutelgeld: € 35 per sleutel – krijg je terug als je de sleutel weer inlevert

Daarbij komen nog (jaarlijkse) kosten voor zaden, plantjes, mest, tuinmateriaal en misschien wat tuingereedschap, maar niet voor giftige bestrijdingsmiddelen want Eigen Oogst is gifvrij!

Huishoudelijk Reglement

De afspraken die er gemaakt zijn om het voor iedereen aangenaam te maken en te houden om bij Eigen Oogst te tuinieren zijn vastgelegd in ons huishoudelijk reglement. Klik hier om dit reglement op te vragen. Dit reglement is op 15 feb. 2017 door de ALV goedgekeurd.

Plattegrond

De huidige indeling is op de onderstaande afbeelding ingetekend. Op dit moment (september 2020) zijn er geen tuinen meer vrij. Maar als je belangstelling hebt om ook een tuin te huren, laat je dan op de wachtlijst plaatsen (zie onder ‘contact’). Meestal komen er aan het eind van het jaar wel enkele tuinen vrij, soms ook een enkele tuin gedurende het jaar.

En in Google Maps ziet Eigen Oogst er van boven zo uit: