de Tuinen

de Tuinen

Afmeting van de tuinen

De tuinnummers lopen van 1 t/m 78, maar de nummers 9 t/m 17 ontbreken. Dit komt omdat de tuin eerder groter was, het deel van de ontbrekende nummers behoort nu bij de dierenweide van Reinaerde. De meeste van de tuinen zijn ongeveer 100 m² groot, een klein aantal is ongeveer 50 m² groot. Van de tuinen van 100 m² is een deel weer opgedeeld in twee kleinere tuinen. Als je begint krijg je een tuin van 50 m². Bevalt het en wil je meer dan kun je later uitbreiden naar 100 m² als er ruimte is en er geen belangstellenden meer op de wachtlijst staan. Eventueel kun je ook samen met iemand een tuin huren.

Belangstelling?

Heb je belangstelling om ook te gaan tuinieren bij Eigen Oogst? Laat je op onze wachtlijst plaatsen, of als er nog plek is (zie hieronder bij de plattegrond) dan kun je morgen al beginnen. Wil je graag eerst een keer komen kijken? Dat kan ook, maak daarvoor een afspraak met iemand van de ecocommissie of het bestuur. Je kunt ook langskomen en als er iemand op de tuin is, even vragen of je mag rondkijken.

Voor informatie stuur je een email aan het bestuur. Om je aan te melden voor de wachtlijst stuur je een email aan ‘aanmelden’. Graag in deze email ook een telefoonnummer vermelden waarop je te bereiken bent voor bijv. een afspraak voor een rondleiding.

Wat kost het?

Tijd! Tuinieren kost vooral tijd, veel tijd, heb je dat niet of heb je dat er niet voor over, kun je er misschien beter niet aan beginnen. Heb je wel tijd, dan is het heel gezond: veel buiten, beweging, en natuurlijk eigen onbespoten groente en fruit! Heerlijk!

De jaarlijkse kosten voor een tuin zijn bij Eigen Oogst te overzien:

  1. de contributie bedraagt € 15 per jaar
  2. de huur voor tuin van 50 m² is € 12,50 per jaar

De eenmalige kosten bij aanvang van het tuinieren zijn:

  1. borgsom voor een tuin van 50 m² is € 50 – krijg je terug als je de tuin opgeruimd achterlaat als je stopt
  2. sleutelgeld van € 35 per sleutel – krijg je terug als je de sleutel weer inlevert

Op de ALV van 7 april 2022 is besloten om de borgsom voor alle tuinen te verhogen, ook voor tuinders die nog de lagere borgsom hebben betaald. Voor een tuin van 100 m² bedraagt de borg nu € 75, voor een tuin van 150 m² bedraagt de borg € 100.

Daarbij komen nog (jaarlijkse) kosten voor zaden, plantjes, mest, tuinmateriaal en misschien wat tuingereedschap, maar niet voor giftige bestrijdingsmiddelen want Eigen Oogst is gifvrij!

Huishoudelijk Reglement

De afspraken die er gemaakt zijn om het voor iedereen aangenaam te maken en te houden om bij Eigen Oogst te tuinieren zijn vastgelegd in ons huishoudelijk reglement. Klik hier om dit reglement op te vragen. Dit reglement is op 4 nov. 2021 door de ALV goedgekeurd.

Privacy verklaring

Hoe we als vereniging met privacy gevoelige informatie omgaan staat beschreven in het privacy document, klik hier om deze te downloaden.

Tuinschouw

Ieder jaar houdt de tuincommissie een aantal keer een tuinschouw. Het doel van de tuinschouw en de spelregels worden in dit document uitgelegd. De procedure is in januari 2022 aangepast.

Machines

Eigen Oogst heeft een klein aantal machines voor onderhoud van paden, heggen en tuinen. Wil je daar gebruik van maken, neem dan contact op met de ecocommissie. In 2023 heeft Eigen Oogst alle machines die op benzine werkten verkocht, er wordt alleen nog gebruik gemaakt van elektrisch aangedreven machines.

Plattegrond

De indeling van de tuinen m.i.v. 1 januari 2024 is op de onderstaande afbeelding ingetekend. Op dit moment (januari 2024) zijn er geen tuinen vrij. Als je belangstelling hebt om ook een tuin te huren, laat je dan op de wachtlijst plaatsen door een email aan ‘aanmelding’ te sturen (zie onder ‘contact’).

De tuinen 66 t/m 70 lagen tot eind 2021 met de korte zijde evenwijdig aan het hek onder de eikenbomen. Omdat het onder de eikenbomen minder goed tuinieren is, is besloten om deze tuinen een kwartslag te draaien..

En in Google Maps ziet Eigen Oogst er van boven zo uit: